Soc&kom / StudOrg

StudOrgs sju utskott i ett nötskal

StudOrg har sju olika organ, dvs. utskott, som hela tiden behöver nya funktionärer för små och stora uppgifter. Under höstmötet i november väljer föreningen en hel drös med ansvariga funktionärer, men man kan anmäla sitt intresse både före och efter mötet genom att gå med i en utskottsgrupp på Facebook eller kontakta någon i utskottet (ordförande, ansvarig eller funktionär). Styrelsens kontaktuppgifter hittar du på föreningens hemsida.

Nedan följer en korta beskrivningar av de olika utskottenas verksamhet.


festfixareFestutskottet (FU)

Festutskottet står för en väsentlig del av studielivet för studerandena vid Soc&kom. När studierna eller livet känns för tungt, eller du bara vill njuta av det goda kan du vända dig till festutskottet för att röja loss!

Festutskottet är utöver stadens bästa festfixarmaskineri en magnifik gemenskap inom StudOrg, som utgörs av alla festglada StudOrgare som förstår självändamålet med att fixa hejdundrande fester! När du vill ta steget från Sitsbordet för att visa din kaliber, är det bara att ta kontakt med vem som helst som är aktiv inom Festutskottet! Du kan hjälpa till med att införskaffa mat och dryck inför evenemang, rouda, dekorera och duka eller i köket, som serverare eller i dörr- och barturer. Den som inte kan bestämma sig kan testa på allt! Vissa förmåner utlovas dem som bär sitt ansvar i uppgifterna.

Klubbmästare Axel Nurmio

Sitsvärdinna Anna Ala-Ketola

Programutskottet (PU)bouldering

Programutskottet står för organiserandet av olika evenemang. Det har ordnats bland annat teater- och biobesök, idrottsprogram, morgonmål i StudOrg och blodgivning. Det finns (nästan) inga gränser för program i StudOrg, du kan alltid kontakta utskottet ifall du har en idé. Ofta kan det kosta en liten peng att delta, men en del evenemang kan vara avgiftsfria.

Programansvarig Malena Lunabba

kermit från graduttaa.tumblr.comKommunikationsutskottet (KU)

Kommunikationsutskottet ser till att studenterna får veta vad som är på gång i skolan. Som funktionär i utskottet kan man som en engångsföreteelse eller på löpande band producera t.ex. följande: opinionstexter, artiklar, recensioner, bilder från evenemang, blogginlägg och mycket annat. Innehållet distribueras till läsare, tittare och lyssnare via vår medieprodukt Soc&komposten, vars innehåll utkommer i tidningsformat och på webben. Vi finns också på Facebook och Instagram.

Föreningens sekreterare ansvarar tillsammans med Soc&kompostens chefredaktör för kommunikationsutskottets verksamhet. Sekreteraren bokför styrelsens mötesärenden, skriver infomejl, uppdaterar evenemang och information på StudOrgs hem- och facebooksida samt håller kolla på allehanda saker. Chefredaktören ansvarar för Soc&komposten. Mer information om chefredaktörens och redaktionssekreterarens uppgifter inom kort.

Sekreterare Susanna Yrjölä

Chefredaktör Lilian Tikkanen

Gulnäbbsutskottet (GU)

Gulnäbbsutskottet består av en glad skara Soc&kommare som strävar efter att göra de nya studenternas första tid på Soc&kom så bra som möjlig. Tutorerna är två per huvudämne, d.v.s. sammanlagt 10 stycken. Gulismamin/papin håller i trådarna och upprätthåller kontakten mellan högskolan och tutorerna. Läsåret för tutorerna startar en vecka innan gulisarna anländer till högskolan med att planera introduktionsveckan och höstens program.

Utskottets ordförande/gulispapi Axel Nurmi

Studie- och arbetslivsutskottet (SAU)

Utskottet upprätthåller kontakten mellan högskolan och StudOrg. Utskottet bevakar även studieärenden på universitetsnivå. Vem om inte studerande är experter på studier? Utskottets ordförande deltar i möten och sysslar med annat som berör högskolan eller studier och arbetsliv.

Utskottsordförande Ellen Avellan

Internationella utskottet (IU)

Soc&kom tar årligen emot ett flertal (2014-2015 nästan hundra) utbytesstuderande, vars integrering utistutorerna tar hand om. Det här är rätt utskott för dig som vill göra studerandes röst hörd i studieärenden och få internationella vänner. Du kan också delta i utisevenemang eller hjälpa till med arrangemangen.

Utskottsordförande Malin Ekholm

Årsfestskommittén (ÅFK)

Årsfestskommittén, som leds av årsfestmarskalken står för den årliga traditionella Årsfesten. I år firar StudOrg 72 år som studentförening. I ÅFK kan du hjälpa till med att skaffa sponsorer, pyssla placeringskort, sångblad och annat smått och gott, samt hjälpa med de praktiska arrangemangen kring årsfesten.

Årsfestmarskalk Mikaela Henriksson

Andra årsfestsmarskalk Emma Tcheng

Kom ihåg att du kan testa på att vara med i något utskott, det är inte en livslång ansvarsuppgift! Men om du har kommit överens om att sköta något i ett utskott ska du göra det! Vid sjukfall eller dylikt bör du alltid kontakta utskottsansvariga.

Det är roligt, givande och lärorikt att vara med i utskottsverksamhet, till och med gamla Soc&kom-alumner (sådana som studerat vid högskolan) har sagt att styrelse- och utskottsverksamhet har varit en av de nyttigaste sakerna de gjort under sin studietid.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s