Soc&kom / StudOrg

Move Week och bilfri dag

StudOrg uppmärksammade den europeiska gemensamma Move Week i samband med den nationella bilfria dagen den 22.9 genom att bjuda bakverk åt studerande och personal vid Soc&kom som tog sig till högskolan med cykel eller till fots dagen till ära.

Läs Felicia Aminoffs (StudOrgs miljöansvariga) hälsning inför dagen:

Vad finns det för bättre sätt att röra på sig och samtidigt resa miljövänligt än att cykla? Cykling är oftast det snabbaste sättet att röra sig i Helsingfors, och dessutom orsakar det inga utsläpp alls! Man får motion under den tid du ändå skulle ha suttit stilla i bilen eller bussen. Tänk hur skönt det skulle vara att cykla om det fanns mindre biltrafik i Helsingfors? Därför hoppas StudOrg att ingen kommer med bil till skolan 22.9.

Cyklister_Flickr CC_Sigfrid Lundberg

För att kompensera alla duktiga cyklister för de kalorier de gjort av med på sin väg till skolan kommer StudOrg att bjuda på paj i aulan kl. 8-11 (eller tills pajen tar slut) tisdagen den 22.9! Vi vill även uppmana speciellt personalen att komma ihåg att lämna bilen hemma nästa tisdag.

Alla som denna dag anstränger sig för att minska sina utsläpp från trafiken får som tack en bit blåbärspaj, så långt det räcker. Vi vill bjuda på just blåbärspaj eftersom det fortfarande finns färska bär och säsongens inhemska mat är det miljövänligaste.

Har du några frågor om att cykla i stan så får du också gärna komma och fråga oss samtidigt som du smakar på blåbärspajen! Cykelrutter kan kollas via http://pk.reittiopas.fi/fi/#. Till exempel tar der 15 minuter att cykla till Soc&kom från Majstranden. Från Tölö torg eller Femkanten tar det bara 10 minuter att cykla till skolan!

Hälsosamma och miljövänliga hälsningar,

Felicia Aminoff
StudOrgs miljöansvariga

Bilder:

Blåbärstårta: Romina Campos (Flickr Creative Commons)

Cyklister: Sigfrid Lundberg (Flickr Creative Commons)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s