Artiklar / Opinion / Soc&kom / StudOrg

Hälsningar från Hustomtedelegationen

“Let everyone sweep in front of his own door, and the whole world will be clean.”

Dessa visa ord uttrycktes av den tyska författaren Johann Wolfgang von Goethe, ungefär tvåhundra år sedan, och innebörden är fortfarande aktuell i StudOrgs vardag. Samtidigt som våra kära föreningsmedlemmar förespråkar en ren omgivning och natur, vilket är definitivt en bra sak, lyckas vi ändå inte hålla vårt eget vardagsrum, StudOrg-rummet, rent. Kasta inte sten i glashus och så vidare, ni vet nog.

Hustomtedelegationen har oroligt följt med den rådande situationen med StudOrg-rummet. Kortfattat så är det orent i rummet, vilket har resulterat till att trivseln har sjunkit. Situationen är inte ny, och respektive delegation tar åt sig delansvar för att ingen förändring ännu har ägt rum. Det handlar om små saker som vi alla kan påverka med relativt små insatser – plocka bort ditt skräp, diska din kaffekopp och säg modigt till en styrelsemedlem ifall det är någon större sak som borde fixas i rummet.

Hustomtedelegationen ordnade ett internt krismöte i början av mars och beslöt enhälligt att det nu är dags för att åtgärda problemet. Som ni kanske har märkt har StudOrg-rummet blivit något renare på sistone. Detta är delvis tack vare oss. Vi har redan ordnat ex tempore-rengöringar av köket, och vi kommer också att ordna ett gemensamt städningsevenemang senare under året för att motivera föreningsmedlemmarna att regelbundet städa efter sig i rummet. Vi har också planerat att uppdatera föreningens städredskap men det beror på om styrelsen beviljar finansiering till sådana anskaffningar. Förhoppningsvis uppskattar styrelsen vårt arbete och gör detta möjligt. Hustomtedelegationen inser att styrelsen är i nyckelroll i det hela och därmed strävar vi efter att i framtiden ha ett bättre samarbete med styrelsen – vi medger att samarbetet inte hittills har varit smidigt och hoppas att styrelsen skulle visa mera intresse för vår verksamhet. Denna delegation tar också gärna emot idéer och feedback för att utveckla sin verksamhet.

Avslutningsvis vi vill uppmana varje föreningsmedlem att hålla vårt gemensamma föreningsrum rent. Då rummet är rent vill Soc&kommare komma dit också i fortsättningen för att umgås med sina studiekompisar, vilket främjar en bättre studiemiljö på hela högskolan och skapar en starkare samhörighet i föreningen!

Hustomten Backlund & resten av Hustomtedelegationen

I år består Hustomtedelegationen av samtliga tomtar:

Titus Wahlgren, Daniel Mickos, Anna Björkqvist, Henrik Ekelund, Otto Pettersson, Stefanie Lindroos, Axel Nurmio och Hustomten.

Vill DU bli medlem i gänget? Vill du påverka trivseln i vårt gemensamma chillrum? Då ska du kontakta Hustomten! Alla ryms med, vi är en öppen klubb. Vi ordnar dessutom trevligt program inom Hustomtedelegationen för att höja arbetsmoralen bland medlemmarna (bl.a. den EPISKA sommarträffen i augusti).

hustomte2017@gmail.com

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s