Artiklar

Nypolen renoveras – vad händer?

FIHELPRC31-20161229173546Som de flesta av er säkert redan vet är Nypolen under sommaren 2017 stängd för renovering, något som borde ha skett för länge sedan, speciellt med tanke på hur hårt slitaget är på grund av den flitiga användningen av utrymmet.

Tanken med renoveringen är att förbättra trivseln på Nypolen och göra livet lättare för oss som arrangerar evenemang, men vad kommer det alltså helt konkret att göras?

Ett av de grundläggande prob­lemen i Nypolen har varit avsak­naden av vettiga lagerutrymmen och ett professionellt kök. Detta kommer att åtgärdas genom att det utrymme som i dagsläge funger­ar som kök renoveras till ett för­rådsutrymme, och StudOrg får till sitt befogande det förrådsrum som finns bakom köket. Detta är naturligtvis en märkbar förbättring då det förrådsutrymme föreningen förut hade till sitt befogande i den så kallade “horror-hörnan” kon­stant var stökigt och man hittade sällan det man sökte efter. I sam­ma utrymme kommer också den nya garderoben att finnas. Den nya placeringen och ökningen av mängden knaggar vi har till vårt förfogande kommer förhoppnings­vis att leda till ett mera organiserat utrymme.

Köket som tidigare varit någorlunda amatörmässigt kom­mer i och med renoveringen att bli professionellt. Alla maskiner som kommer till det nya köket är av storköksstandard, bland annat 2 kylskåp, ny diskmaskin och en arbetsbänk med kyllådor. Detta kommer att underlätta arbetet för köksteamet under våra sitser. Det nya köket kommer att flyttas till “horror-hörnan” (på bilden marker­at med blått), och kommer också att delas in i två delar: bakre som fungerar som egentliga utrymmet där man tillreder maten och främ­re som kommer att fungera som prepp- och serveringsutrymme.

Toaletterna kommer att byggas om helt: i stället för att ha två olika utrymmen kommer väggarna mel­lan dem att rivas och båda toalet­tutrymmena att sammanslås så att det kommer att finnas tre bås och två handfat. In kommer man från foajén, och den gamla ingången till nuvarande “killarnas” toalett kom­mer att muras ihop.

Den främsta orsaken till reno­veringen är att hela A-trappan måste genomgå ett stambyte (dvs. rörrenovering), men samtidigt kommer ventilationssystemet (som i just nu är nästan obefintligt) att förnyas, värmeelementen kom­mer i samband med stambytet att förnyas och elsystemet kommer att förnyas för att de nya utrymmena skall fungera. Under sista veckan i augusti kommer nationerna och föreningar som använder utrym­met att städa upp efter renovering samt att göra en liten ytrenovering för att fräscha upp stället. Om allt går som planerat kommer vi att vara tillbaka i vår kära festlokal den 4.9, men eftersom det handlar om stambyte i hela trappan måste vi vara förberedda för förseningar.

Titus Wahlgren

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s